Mooi Verhaal Wat Zijn De Risicos

Mooi verhaal, wat zijn de risico’s?

Het revshare verhaal klinkt rauw op het dakje, voor de nuchtere Hollander toch allemaal net te mooi om waar te zijn. Knagende vragen van de scepticus zijn natuurlijk, waarom doet iedereen dit niet? Wat is de keerzijde? Als ik me hieraan waag, wat voor risico’s loop ik dan? Stel ik neem in mijn enthousiasme hier mensen in mee,  wat voor garanties kan ik ze bieden? Welke zekerheden heb ik zelf überhaupt? Is het geen goed opgezette oplichting allemaal?

Ik zal je mijn standpunt uitleggen en je verder adviseren om vooral alleen te doen waar jij je goed bij voelt. Dat doe ik ook namelijk..standaard. Voel ik het niet, dan doe ik het niet! Zo simpel is het. Ik begin sowieso altijd met het advies om nooit, maar dan ook nooit geld in welk concept dan ook te steken, dat je niet kunt missen. Dat is de gouden regel in ieder verdienmodel. Het brood mag onder geen enkele voorwaarden op het spel staan als je je aan nieuwe kansen en mogelijkheden waagt. We nemen het zekere voor het onzekere en niet andersom.

HAAIEN ZWEMMEN HET LIEFST IN WARM WATER

Waar geld te verdienen valt, zullen altijd mensen zijn met onfrisse intenties. Dat feit is zo oud als de wereld en zal altijd zo blijven. De haaien die op korte termijn hun slag willen slaan en het niets uitmaakt of dit ten koste van anderen gaat, zullen altijd blijven rondzwemmen in het warme water der financiële mogelijkheden. Dat geldt voor iedere branche waar het om geld gaat. Of het nu om belastingen, zorg, voedsel, financiën, gewicht, geluk of medicatie gaat, de wolven liggen altijd op de loer. Klaar om de zwakkeren, onwetenden en minder weerbaren te verslinden. In de wereld van online verdienmodellen, is het natuurlijk niet anders. Er zijn altijd vormen van risico of malafide praktijken aanwezig. Het zou naïef zijn om te pretenderen dat er in de kleurrijke fruitmand van de revshares tussen alle sappigheid geen rotte appels te vinden zijn..

GOUDKOORTS

Het is echter net als in ieder ander stelsel of systeem waar we dagelijks verplicht of vrijwillig aan meedoen. Er zijn nooit garanties dat je door deelneming, jezelf door onvoorziene elementen niet in de vingers kunt snijden. Dat geldt voor je hypotheek, medicatie, karretje boodschappen, spaargeld, aandelenportefeuille, liefdesrelatie of welke andere vorm van fysieke, emotionele of financiële binding dan ook. De enige manier om risico’s zoveel mogelijk te beperken is door vooral gebruik te blijven maken van je gezond verstand en onderbuikgevoel. Je hebt ze niet voor niets gekregen natuurlijk. Veel mensen schakelen één van de twee of zelfs beiden uit, wanneer het om geld gaat. Dan slaat de goudkoorts toe en vervagen de principes en logica.

Doe vooral alleen dingen waar je een goed gevoel bij hebt en vertrouw mensen en organisaties met commerciële belangen nooit puur op de praatjes en plaatjes. Alles valt te manipuleren. Vooral online. Door voorzichtigheid, verantwoordelijkheid, onderzoek en voorlichting uit voor jou aannemelijke bronnen, kun je risico’s echter prima onder controle houden. Laat je vooral niet gek maken door gouden bergen en schreeuwerige types want daar barst het van in de online marketingwereld. Investeer nooit zomaar aanzienlijke bedragen op basis van mooie verhalen en vage toekomstmuziek en gebruik nogmaals voor nieuwe projecten en kansen sowieso nooit geld dat je niet kunt verliezen zonder enig leed. Financiële uitstapjes mogen nooit ten koste gaan van primaire levensbehoeften.

KLEIN BEGIN GROOT GEWIN

Anno 2016 zijn we allemaal extra voorzichtig! De fraudezaken vliegen ons om de horen en iedereen lijkt iets van ons te willen. Vooral online. Vragen die bij je naar boven borrelen zijn nu waarschijnlijk.. Waar moet ik dan op letten om het kaf van het koren te kunnen scheiden? Welke systemen werken? Welke platvormen zijn betrouwbaar en bieden de beste kansen en laagste risico’s? Op welke voorwaarden is dat gebaseerd dan? Hoe snel verdien ik geld en hoeveel moet ik investeren?

Allereerst hoef je om met revshares te beginnen dus absoluut niet met grote bedragen jezelf in het diepe onbekende te gooien, waardoor de drempel om te starten erg  laag is. De kracht en continuïteit van dit verdienmodel zit namelijk in het zogenaamde ‘compounden’ oftewel (deels) stapelen c.q. herinvesteren van verdiensten om een doorlopend rendement continue te blijven vergroten. Je kunt hiermee een klein startsaldo van een paar tientjes in relatief korte tijd uitbouwen tot een substantieel stukje vermogen. Je ziet iedere dag precies wat er met je centjes gebeurd. Uit dit toenemend vermogen haal je als je het slim aanpakt op een gegeven moment een consistente en vrijwel passieve inkomstenstroom.

Ten tweede zijn reputatie, capaciteiten en intenties van de oprichters, uiteraard van groot belang bij het incalculeren van de potentie en duurzaamheid van een platform. Toen deze vorm van online adverteren en verdienen een aantal jaar geleden populair begon te worden, zijn er platformen geweest die door slecht management en verkeerde voorwaarden onder het eigen gewicht zijn bezweken. Net als ieder nieuw concept kinderziekten vertoont en met iedere update of versie wordt verbeterd, is dat ook het geval met revshare platformen. Het heeft tijd en geld gekost om structureel meer stabiliteit, veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid in te bouwen. De systemen worden steeds handiger en functioneler in elkaar gezet en werken inmiddels op betere techniek, meer kennis en ervaring en daarmee op meer capaciteit.

Een stabiel systeem komt verder niet alleen voort uit een sterke opzet maar vooral uit constructief en progressief onderhoud. Net als bij ieder bouwwerk zijn zowel de fundering als het voegwerk essentieel om de stabiliteit te  kunnen waarborgen. Daarom stel ik de volgende vragen alvorens een systeem aan mijn verdienportfolio toe te voegen..

Zijn de techniek, financiën en ervaring aanwezig om een duurzaam platform neer te zetten? Hebben de oprichters een zakelijke reputatie hoog te houden en hebben zij op basis van hun investering en doelstellingen baat bij een systeem met toekomst? Betreft het een jarenplan waar ambitie, toewijding en collectiviteit in terug te vinden is? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, wil ik er mee van weten! Heeft een systeem zich bewezen omdat het vele mensen al geruime tijd dagelijks blij maakt? Brengt het wat het moet brengen? Heeft het de techniek en kennis in huis om mee te groeien met de populariteit? Heeft het groeispurten doorstaan? Laat het structurele stabiliteit zien? Zoja..word ik nog enthousiaster! Heeft de blauwdruk zich bewezen en wordt deze gekopieerd door andere platformen, dan is dat alweer een witte vlag.

Dan bekijk ik gerelateerde social media, analyseer ik hoe de eigenaren zich online profileren, hoe lang ze bezig zijn, hoe het platform met webcare en klantcontact omgaat en wat de ervaringen van de deelnemers zijn.. Zie ik zie hier nog meer mooie dingen…begint het wel echt goed te kriebelen. Spreken de gevestigde online marketeers en revshare pro’s zich openlijk enthousiast uit over hun ervaring met een systeem en geloven zij in de voorwaarden, kracht en duurzaamheid van het platform..dan rinkelen al mijn belletjes en ga ik ermee aan de slag!

Ik doe dit vervolgens niet roekeloos door direct als een dolle met grote bedragen te smijten maar vooral functioneel, op basis van bedragen en strategieën waarmee ik optimaal gebruik kan maken van het systeem, zonder zelf een groot financieel risico te hoeven nemen. Door het stapelen van mijn rendement en het optimaal gebruik maken van de marketing mogelijkheden die het partnerprogramma biedt, kan er binnen een relatief kort tijdsbestek al een enorm rimpeleffect ontstaan. De ware kracht zit hem zoals gezegd sowieso in de collectiviteit. Revenue sharing advertising draait ten slotte allemaal om traffic exchange en bereik..