Refshare Hoe Werkt Het

Dit artikel is het eerste van een reeks, waarin ik je alles ga vertellen over het begrip Revenue sharing als populair online verdienmodel. Het concept maakt momenteel een enorme boost door en hopelijk begrijp je na het lezen van mijn artikelen waarom dat zo is. Het model heeft weinig  voeten in de aarde en als je slim te werk gaat en de krenten uit de pap weet te pikken, kan het een stevige draad in je financiële vrijheidsweb vormen! In mijn blog zal ik diverse kanten van het verdienmodel belichten en mijn eigen ervaringen, onderzoek en strategieën delen. Gewoon omdat ik er zo ongelooflijk blij van word en ik denk dat iedereen die het begrip ‘revshare’ nog niet bekend in de oren klinkt, een gigantisch stuk taart misloopt! Nu eerst dus een introductie..

WAAR GAAT HET OVER

Revenue sharing betekent in het Engels letterlijk verdeling van de opbrengsten. In internet marketing wordt het voornamelijk gebruikt voor een model waarin een commercieel platform op basis van een partnerprogramma, en creditsysteem de advertentieruimte en marketingmogelijkheden aanbiedt in een vorm van aandelenpakketjes. Deze micro pakketjes genaamd adpacks, variëren van $1 tot een paar dollar. Door aankoop van deze ‘advertentie aandelen’ ontvangt een lid de credits om op diverse manieren via het platform te kunnen adverteren en gebruik te maken van uiteenlopende marketingtools.

 HET VERDIENMODEL

Omdat het om shares gaat, bieden adpacks ook de mogelijkheid om procentueel mee te delen in de totale opbrengsten van het platform (earning). Dit is de basis voor revenue sharing en de platformen die dit model hanteren, worden in online marketing afgekort als ‘revshares’. In revenue sharing advertising kun je na aanschaf van advertentiebundels, niet alleen de kostprijs ervan terugverdienen, maar hier tevens een percentage puur rendement bovenop ontvangen! Dit rendement wordt gedurende de looptijd, dagelijks of zelfs per uur in percentages uitgekeerd.

Dit is waar de wondere wereld van het revshare verdienmodel begint! Het individueel rendement vormt de basis voor de verkeersdrukte (traffic exchange) en biedt ongekende mogelijkheden om op vrij eenvoudige wijze en met minimale investeringen een onafhankelijk inkomen te genereren. Door het stapelen van de kleine dagelijkse winsten kun je al prima starten met een paar euro aan adpacks en zo consistent gaan opbouwen. Je hebt je eigen inkomsten dus volledig zelf in de hand. Hierover later meer. Ik hoor de nuchtere Hollanders namelijk alweer malen. “Wat is het addertje? Zeker zo’n piramidestructuur waarin ik ergens onderaan komt te bungelen, grote investeringen moet doen en gouden bergen beloofd krijg, terwijl ik alleen de top verrijk. Voor niets gaat toch alleen de zon op. Er bestaat niet zoiets als free money…”

Dat klopt! Aint no free money in this world! But EASY money!? Hell yeeah!

Het allermooiste aspect van revenue sharing  advertising als online verdienmodel in het algemeen, vind ik persoonlijk dat er in tegenstelling tot bijvoorbeeld affiliate marketing, direct selling of dropshipping, volledig zelfstandig verdiend kan worden, zonder dat daar een doorverwijzing of aankoop door iemand anders voor nodig is. Omdat het model zoals gezegd echter gebaseerd is op traffic en bereik, zijn online (netwerk) marketing en revsharing een match made in heaven! Als dynamisch duo zijn ze in staat om inkomsten zonder eigen investeringen, binnen no time naar onwaarschijnlijke levels te tillen. Vrijheid, blijheid voor iedereen!

ALLEEN STERK MAAR SAMEN STERKER

Hoewel je dus door strategisch te werk te gaan op simpele wijze volledig onafhankelijk vermogen kunt opbouwen, ligt er enorme potentie in teambuilding en samenspel. Door zelf meer verkeer naar het knooppunt te leiden, oftewel traffic te genereren, word je daar in een revenue sharing model zowel direct als indirect voor beloond. Hoe groter de verkeersdrukte, hoe meer er valt te verdelen natuurlijk. Het betreft echter absoluut niet de typische MLM piramidestructuur die je in direct selling tegenkomt. Iedereen die zich als deelnemer via een eerdere deelnemer registreert in een revshare, is gelijkwaardig en kan evenveel of zelfs vele malen meer geld verdienen dan ieder ander bestaand lid.

DE MOVEMENT

Een revshare is geen wankel quickcash idee, maar een inmiddels gevestigd en snel groeiend model in online advertising, waar een groeiend aantal solide platformen effectief gebruik van maken. Ik noem een paar reuzen als Google, Ebay en Amazon, die ook revenue sharing partnerprogramma’s bieden. Het bekendste voorbeeld is denk ik wel Adsense. Er is echter een hele generatie nieuwe revshares die zich op magnetische wijze een weg door het online marketing en advertentielandschap aan het banen zijn. Ze zijn geboren uit noodzaak en mogelijkheden en opgevoed door veteranen en visionairs. Ze groeien en evalueren en groeien en evalueren..It’s so aliiiive and kicking!! Er is een nieuw tijdperk aangebroken. De communities worden gesticht, netwerken aangelegd, winsten verdeeld en dromen gebouwd. Scheidt het kaf van het koren en je zult iedere dag wakker worden met een lach op je gezicht?.

VIRTUEEL VERDIENEN

In revshare advertising hoef je naast virtuele adpacks niets fysieks aan te schaffen om geld te genereren. Je kunt daarom op eigen houtje vrijwel overal en altijd, direct beginnen met het bouwen van vermogen. Je ziet heel goed wat er dagelijks gebeurt met je verdiensten en kunt op ieder gewenst moment cash terug naar je e-wallet boeken. Er is in tegenstelling tot de typische MLM (Multi Level Marketing) concepten op productbasis, geen sprake van verplichting tot grote investeringen en aankopen uit eigen zak of leuren met allerlei ‘topproducten’, terwijl je zonder een cent te zien, blijft investeren en op grote beloften en gouden bergen voortborduurt. Het betreft easy money omdat de inspanning in de vorm van de wederdienst die geleverd moet worden om structureel geld te verdienen, vrijwel nihil is. Hoe dat precies zit ga ik je nu vertellen..

THE POWER OF TRAFFIC VALUE

De drijvende kracht achter ad revshares is het begrip traffic value. Traffic value is een marketingterm, die uitgelegd kan worden als de potentiële koopkracht van een bepaalde groep mensen op een bepaalde plaats. Denk aan websites als Facebook, Twitter of YouTube. Deze sites zijn volledig gratis om te gebruiken. De leden genereren dus in directe zin geen enkele cent omzet. Toch zijn deze bedrijven miljarden dollars waard. Waarom? Omdat het traffic exchanges zijn en ze traffic value bieden. Het zijn online marktpleinen waar heel veel mensen aan het rondneuzen zijn. En al deze mensen hebben koopkracht. Interessant dus voor adverteerders. De revshare advertentieplatformen kun je in deze zin zien als een soort traffichubs. Knooppunten in de digitale snelweg die op hun beurt weer in verbinding kunnen staan met mega aandachtstrekkers als Facebook en YouTube. Enerzijds is het doel van revshares verkeersdrukte te generen en anderzijds een platform te bieden aan online adverteerders en marketeers.

EEN MARKTPLAATS VOOR AANDACHT

Om je dagelijks recht op winstdeling te verdienen, draag je als lid van een revshare zelf bij aan de traffic value, oftewel de verkeersdrukte en het bereik van het platform.  De traffic value van revshares komt tot stand door leden alleen te laten verdienen, onder voorwaarde dat zij bijvoorbeeld dagelijks een (klein) aantal websites/advertenties (solo ads) van aangesloten partners een aantal seconden aanschouwen. Simpelweg door het klikken op banners of het doorklikken van pagina’s in een geautomatiseerd rotatiesysteem. Na een x aantal seconden wordt de betreffende landingspagina door het systeem als ‘bekeken’ geregistreerd en is de volgende pagina aan de beurt. Deze getoonde adverteerders nemen deel aan de advertentiecyclus omdat ze hiervoor een deel van de credits gebruiken, die ze door middel van de aangekochte of opgespaarde adpacks hebben verkregen.

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

Begin je de wisselwerking een beetje te voelen? De opzet van dit advertentiemodel is aan de ene kant een uitkomst voor (online) ondernemers en marketeers die het interessant vinden om een bepaald product of dienst op betaalbare wijze bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Ze ontvangen door deelname aan het rotatiesysteem een gegarandeerd internationaal bereik en zijn er in die zin zeker van dat vele duizenden mensen uit alle hoeken van de wereld, die al geïnteresseerd zijn in online verdienmodellen of productaankoop, dagelijks hun commerciële boodschap onder ogen krijgen. De adverteerder is daarbij volledig vrij in het structureren van de getoonde banners en landingspagina’s.

Leden van het advertentieplatform kunnen de ingekochte en/of opgespaarde adpacks oftewel advertiebundels op basis van een creditsysteem aan diverse advertentiemogelijkheden spenderen om hun producten of diensten de gewenste online boost te geven. Hierbij moet je naast de paginarotatie denken aan bannercampagnes en tools als geautomatiseerde marketingcommunicatie in de sociale netwerken.

Ad revenue sharing is dus primair een marketingconcept voor en door online adverterende partijen. In plaats van grote bedragen van een paar investeerders (of een bank) te lenen, wordt een ‘Revshare’ dus doorlopend gefinancierd op basis van zowel croud funding als earning. Dit houdt in dat er zoals gezegd heel veel relatief kleine en grotere bedragen op dagelijkse basis van onafhankelijke partijen worden verzameld in de vorm van verkochte advertentiepakketjes. De opbrengsten worden vervolgens procentueel versplintert en in de vorm van individuele winstpercentages direct weer terug in het partnerprogramma gepompt.

PASSIEF INKOMEN

De voordelen voor de online marketeers en ondernemers die opzoek zijn naar kostenefficiënte advertentiemogelijkheden zijn je inmiddels duidelijk. Het winstelement trekt echter ook slimme particulieren en online ondernemers aan die niet direct een advertentiewens hebben, maar het verdienmodel van deze platformen op strategische wijze gebruiken om er praktisch passief, een doorlopende inkomstenbron mee op te bouwen.

Deze groep mensen vergroten door deelname de traffic value, kapitaalkracht en effectiviteit van het platform en daarmee is de cirkel rond. Iedereen blij! Vaak transformeren de vrije geesten die het model aantrekt, door financiële successen overigens uiteindelijk vanzelf in digitale nomaden die non-lokaal door de wereld bewegen en de ongebonden ‘laptopleefstijl’ leven. Word jij net zo blij als ik van het idee waar en wanneer jij dat wilt, inkomsten te kunnen genereren en volkomen onafhankelijk te zijn van loondienst? Werken omdat jij het wil en niet omdat het moet! Dan zitten we op één frequentie en kunnen we samen bouwen aan die fundering.. LET’S GOOO!